Zorgboerderij - Zorgboerderij Birktzicht

Ga naar de inhoud

Wat bieden wij?

Wij bieden plek voor ongeveer vier hulpboeren. Het idee achter vier hulpboeren is dat er voldoende tijd en ruimte is om samen met de hulpboeren een plan te maken wat ze willen leren en/of maken. Zo hebben we ook voldoende aandacht en tijd om onze hulpboeren hierin te begeleiden. Samenwerken en een gevoel van voldoening staat voorop bij alle activiteiten! Natuurlijk wordt er ook gekeken naar de activiteiten die de hulpboeren al goed kunnen, zodat ze zich succesvol voelen.

De activiteiten die we op een dag doen,
kunnen heel verschillend zijn. De dagelijkse zaken die terug komen, zijn de verzorging van onze dieren; koeien, kippen, katten honden en paarden. De dagelijkse verzorging bestaat onder andere uit voeren, uitmesten en borstelen. De hulpboeren leren omgaan met de verschillende dieren en het verzorgen daarvan.

Maar we maken bijvoorbeeld ook een lunch uit de eigen moestuin. Daarnaast zijn er verschillende klussen op het terrein te doen. We hebben bijvoorbeeld al plantenbakken gemaakt, een hondenhok gebouwd en zijn op dit moment bezig met een groter kippenhok. Dit zijn activiteiten die we afstemmen op het plan van de hulpboer en zo is er voor iedereen een activiteit die bij hem of haar past.

Kom je bij ons werken?


Wil jij ook een goede hulpboer worden en je veilig en vertrouwd voelen op onze zorgboerderij? Wil je graag de seizoenen meemaken, de geboorte van de kalveren en de liefde voelen die de dieren geven als je goed voor ze zorgt? Kom gerust een keer kijken of onze boerderij bij jou past, meelopen kan natuurlijk ook altijd! Bel of mail als je nog vragen hebt, wij beantwoorden ze graag.  

Wij zijn vijf dagen in week open van 9.00 tot 16.00 uur. Neem voor beschikbaarheid s.v.p. even contact met ons op of check de volgende pagina.


Terug naar de inhoud